Sportcentrum és kalandpark - Sátoraljaújhely

látnivalók Sátoraljaújhelyen

Sportcentrum és kalandpark - Sátoraljaújhely

Sátoraljaújhely és térségének egyik legnagyobb jelentőségű beruházása a Magas-hegyi Sportcentrum és Zemplén Kalandpark, amely négy teljesen új attrakciót, valamint számos új épületet és új utat foglal magában és a napokban adták át.

align=left A háromszintes központi épület mellett itt található az ország első és egyetlen sí múzeuma, valamint egy új szintén háromszintes kilátó, amelynek első szintje akadálymentesített. A fejlesztések közül az egyik legfontosabb a téli-nyári bobpálya, mely 2275 méteres hosszúságával az ország és a térség leghosszabbja.

Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített kocsival történhet a lecsúszás. A pályán a kocsik négy kerékkel gurulnak, centrifugális fékekkel vannak ellátva, melyek 32 km/h sebességnél kezdenek fékezni, így korlátozzák a sebesség extrém megnövekedését azokon a szakaszokon, ahol a pálya lejtése nagyobb, mint 10 százalék. Közép-kelet Európa legélvezetesebb pályáját 2009 nyarától látogathatják meg az érdeklődők.

Az egykori úttörő olimpiák és számos versenyek színhelyéül szolgált sípályán, az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája lett üzembe helyezve a Magas-hegyen. Az új típusú műanyag nem tett kárt a sífelszerelésben, környezetbarát, UV álló, fagyálló, nem kell felszedni a téli időszakban. Hó hiányában országos bajnokságokat, diákolimpiákat, mozgássérültek bajnokságát is lehet Sátoraljaújhelyen szervezni, ugyanis a speciális műanyagpályán való síelés adta élmény csak nagyon kevéssé tér el a hagyományos hó minőségétől.

Egy zárt 200 méteres kanyargós pálya is készült, a „TUBBY” pálya használata semmilyen tudást nem igényel. A csúszást, követő feljutást a „varázsszőnyeg” elnevezésű felvonó könnyíti. A kalandvágyókat négy különböző nehézségi fokozatú kalandpark pálya is várja a legkisebbektől a felnőttekig, amelyek közül a 150 méteres tiroli pálya, azaz a dzsungelekből jól ismert „canopy” jelenti majd a legnagyobb kihívást. Egy 15 állomásos tanösvény rendszer is kialakításra kerülhet, amely a Zemplén növény és állatvilágát, valamint geológiai és történelmi értékeit hivatott bemutatni.

A sportcentrumot egy több mint 3 km-es új szilárd burkolatú úton lehet megközelíteni, és egy 60 férőhelyes parkolóhely lett kialakítva.
Település ismertető
  • Sátoraljaújhely

    Sátoraljaújhely Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, Miskolctól közúton 82 km-re. Népessége 16500 fő. A...

Szállások Sátoraljaújhelyenés környékén